O nas

30 Let lekarne Zupančičeva Jama Ljubljana


Že 30 let Lekarna Zupančičeva jama s koncesijo v Ljubljani na veliko zadovoljstvo svojih strank opravlja svoje poslanstvo. Kvalitetno, prijazno, z najširšim izborom zdravil in pomožnih zdravilnih sredstev, tudi s homeopatskimi zdravili in seveda s strokovnimi nasveti. Z ˝dušo˝ pomaga reševati številne težave svojih zahtevnih strank.

Vse se je začelo leta 1992 z novim zakonom o lekarniški dejavnosti, ki je omogočil izvajanje lekarništva tudi izven javnega zavoda. Občine so, ne glede na to, da so bile lastnice takrat monopolnih javnih lekarn,  podpirale odprtje lekarn s koncesijo, z roko v roki s posamezniki, ki so v lekarništvo želeli vnesti osebno noto, interes in na splošno ˝nekaj več˝ in bili hkrati pripravljeni vložiti ogromna lastna finančna in ostala sredstva v izgraditev javne lekarniške mreže. S tem se je kljub temu, da delujemo v javni službi pod pogoji, ki jih odreja država, z visoko stopnjo regulative tako glede načina financiranja kot glede določanja pogojev dela, prvič pojavila zdrava konkurenca v lekarništvu.

Vsa ta leta smo v naši lekarni ob opravljanju lekarniškega dela aktivni tudi s svojo svetovalno in izobraževalno ter dobrodelno dejavnostjo, tako v lokalnem okolju kot tudi v strokovnih revijah. Med drugim sodelujemo tudi v izobraževalnem procesu, kjer smo v teh letih sodelovali pri usposabljanju kar 27 pripravnikov za poklic farmacevtski tehnik in 18 pripravnikov za poklic magister farmacije. V sodelovanju s Fakulteto za farmacijo delujemo tudi kot učni zavod, kjer bodoči magistri farmacije pridobijo svoje prve praktične izkušnje v poklicu, kar je zelo odgovorna naloga in na to delo z mladimi smo zelo ponosni.

Da je naš trud, ustrežljivost, prijaznost, dostopnost, kvalitetno strokovno delo in svetovanje prepoznano tudi pri naših strankah pa dokazuje tudi uvrstitev med prvih deset lekarn na izboru za laskavi naslov 
NAJ LEKARNA V LETU 2013 V SLOVENIJI.

Dodatna spodbuda za nadaljevanje našega dela je tudi zelo številčna udeležba naših strank v anketi o zadovoljstvu, kjer je kar 95% anketiranih odgovorilo pritrdilno na vprašanje ˝Ali bi naše storitve priporočili svojim prijateljem in znancem?˝.

 

Po analogiji z aktualnimi težavami  zaradi monopola velikih v bančništvu kot tudi v zdravstvu, je še bolj jasno pomembna  vloga koncesionarjev- malih izvajalcev dejavnosti, pri samoregulaciji tudi v lekarniškem sistemu v Sloveniji, v dobro vseh državljanov, kot tudi izvajalcev in lastnikov sodelujočih v javni službi. Za to se bomo z vso vnemo in energijo trudili še naprej.

Naša stranka je kralj, zadovoljna stranka pa naša nagrada. Glavno vodilo našega dela  je profesionalnost z roko v roki z etiko in moralo.

Zahvala.

Iz srca se zahvaljujemo vsem tistim, ki ste oddali glas za izvolitev prestižnega in laskavega naslova za NAJ LEKARNO L.2013 V SLOVENIJI. Ponosni smo, da smo bili uvrščeni med PRVIH 10. LEKARN v Sloveniji. Za to se moramo zahvaliti vam, naše drage stranke, ki ste spoznale med našim delom naš trud, ustrežljivost, prijaznost, dostopnost, kvalitetno strokovno delo in svetovanje. Da pa smo vsi samo ljudje in naredimo včasih tudi kakššno napako, pa upam, da razumete, in se vam hkrati že v naprej opravičujemo. Ta vaša pohvala in priznanje nam daje veliko energije, da se bomo še naprej trudili obdržati vaše zaupanje.


Dobrodošli v naši-vaši lekarni. Ni je stvari, ki je ne bi skupaj rešili, če je obojestranska volja.

Še enkrat iz srca HVALA!

 
parallax background

Imate vprašanje? Potrebujete nasvet?

Kontakritajte nas ali nas obiščite na
Železna cesta 16, Ljubljana.

Veseli vas bomo!